Ariane Kleijwegt is journalist en researcher met ruime ervaring in de financieel-economische journalistiek.

In het academisch jaar 2014/2015 was ze als visiting fellow verbonden aan de Freie Universität Berlin. Voor haar onderzoeksproject gericht op de veranderende rol en acceptatie van klokkenluiders in westerse democratieën, kreeg zij een ‘European Journalism Fellowship’ toegewezen. Ze publiceerde over haar onderzoek in European Journalism Observatory, het jaarboek van het Nederlands Compliance Instituut en de Duitse krant Schleswig-Holstein am Sonntag.

In april 2014 won ze de City Journalistic Excellence Award met het artikel ‘Rabo’s ‘Stairway to Heaven’ in the City liep dood’. Deze reconstructie van het Libor-schandaal bij Rabobank schreef ze samen met NRC-collega Chris Hensen.

Kleijwegt werkte eerder op de redacties van de Nederlandse dagbladen Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad en De Financiële Telegraaf. Ook deed ze als gastredacteur ervaring op bij de Duitse krant Financial Times Deutschland. Ze is vooral geïnteresseerd in sociaal-economische ontwikkelingen in binnen- en buitenland en heeft expertise opgebouwd rond fiscaliteit en sociale zekerheid.

Voor opdrachten en meer informatie neem contact op.

 


Social media